Ljubač je idealna polazišna točka za posjet mnogim atraktivnim lokacijama u široj okolici.

GRADOVI

NACIONALNI PARKOVI

RAŽANAC

Primorsko mjesto bogate povijesti, i općinsko središte, udaljen 5km od Ljupča. Čisto more i predivne plaže. Ljeti se održavaju brojne kulturno-zabavne manifestacije. Kao biser hrvatskog folklora valja istaknuti autohtoni ples, Ražanačko kolo.
razanac 2
zadar2 1

ZADAR

glavni grad županije, udaljen 17km od Ljupča. U Zadru možete uživati u različitim ljetnim prigodnim manifestacijama, koncertima na otvorenom, te raznovrsnim klubovima i restoranima. Star oko 3000 godina, Zadar je grad iznimne povijesti, bogat kulturno-povijesnom baštinom; crkve, ulice, trgovi, muzeji.. od čega vrijedi istaknuti crkvu Sv. Donata (9 st.), crkva i samostan sv. Marije (11 st) s izložbom Zlata i srebra grada Zadra, rimski Forum (3 st.), Kalelarga (glavna gradska ulica).. Od modernih atrakcija tu je dobro poznata instalacija Pozdrav Suncu na zadarskoj Rivi, Morske orgulje – jedinstven spoj arhitekture i glazbe.

NIN

prvi hrvatski kraljevski grad, 15km od Ljupča. Gradić iznimno bogat kulturno-povijesnom baštinom. Preporučujemo posjetiti Solana Nin i muzej soli, Crkva Sv.Križa, poznata kao i ‘najmanja katedrala na svijetu, prekrasna pješčana Kraljičina plaža..
nin
pag

PAG

jedan od najvećih otoka u Jadranskom moru, udaljen 35km od Ljupča. Od znamenitosti vrijedi posjetiti Ornitološki rezervat Veliko i Malo blato, Stari grad Pag, tisućljetne maslinike u mjestu Lun i ostalo. Oni željni zabave mogu uživati na Zrću, jednoj od najljepših hrvatskih plaža, gdje se održavaju ljetni festivali elektronske glazbe.

Nacionalni parkovi

Ljubač je idealna polazišna točka za posjet brojnim nacionalnim parkovima u Zadarskoj županiji, a i dalje.

Nacionalni park Paklenica

Udaljen 45km od Ljupča. Površine preko 95 četvornih kilometara, NP Paklenica prostire se na obronciuma Južnog Velebita, a dom je stotina životinjskih i tisuća biljnih vrsta. Najviši vrhovi u parku su Vaganski vrh (1757n/nv) i Sveto brdo (1753m/nv).
paklenica
sjeverni velebit 1

Park prirode Velebit

Udaljen od Ljupča 90km. Površine od 2200 km2, Park prirode Velebit najveće je zaštićeno područje u Hrvatskoj. Velebit je 1978. godine uvršten u mrežu međunarodnih rezervata biosfere UNESCO-a. Unutar granica Parka smještena su i dva nacionalna parka, Nacionalni park Paklenica i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Park prirode Telašćica

Udaljen 80km od Ljupča, Telašćica je park prirode na jugoistočnom dijelu Dugog otoka u Jadranskom moru. S okolnim akvatorijem te 13 otoka, otočića i hridi zauzima površinu od oko 70 četvornih kilometara. Među najpoznatijim atrakcijama su vertikalne stijene visine i do 160m, koralji, te jezero Mir.
telescica
kornati

Nacionalni park Kornati

Udaljen 85km od Ljupča, nalazi se u srednjoj Dalmaciji, zapadno od Šibenika i južno od Zadra. S 89 otoka, otočića i hridi u moru, Kornati su najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju.

Park prirode Vransko jezero

Udaljen 55km od Ljupča, nalazi se između Zadra i Šibenika.
Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, te poznati ornitološki rezervat za 251 vrstu ptica. Prostire se na 57 četvornih kilometara jedinstvenog močvarnog područja.

vransko jezero
zrmanja

Kanjon Zrmanje

Udaljen 35km od Ljupča. Rijeka Zrmanja, jedna je od najljepših hrvatskih rijeka i duga je 69km.
Područje impresivnog kanjona Zrmanje od Obrovca do ušća u Novigradsko more zaštićeno je ekološko područje u dužini od oko 10km. Na nekim mjestima

Nacionalni park Krka

Udaljen 90km od Ljupča, u Šibensko-Kninskoj županiji.
Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Nacionalni park je lociran nekoliko kilometara sjeveroistočno od Šibenika, a prostire se na 109 četvornih kilometara.
krka nacionalni park

PROVJERA DOSTUPNOSTI

Unesite informacije koje želite dodati na Vaš upit o raspoloživosti. Osoblje ne može jamčiti dodatne zahtjeve ili komentare. Izbjegavajte uporabu posebnih znakova.
Raspoloživi datumi za rezervaciju kao i sama rezervacija su informativnog karaktera. Kroz 24 sata Batimat osoblje će Vam se javiti putem e-pošte koju ste naveli!

Add a new location

×
×